<body><script type="text/javascript"> function setAttributeOnload(object, attribute, val) { if(window.addEventListener) { window.addEventListener('load', function(){ object[attribute] = val; }, false); } else { window.attachEvent('onload', function(){ object[attribute] = val; }); } } </script> <div id="navbar-iframe-container"></div> <script type="text/javascript" src="https://apis.google.com/js/plusone.js"></script> <script type="text/javascript"> gapi.load("gapi.iframes:gapi.iframes.style.bubble", function() { if (gapi.iframes && gapi.iframes.getContext) { gapi.iframes.getContext().openChild({ url: 'https://www.blogger.com/navbar.g?targetBlogID\x3d8356477804335837914\x26blogName\x3dNana+MIO+want+to+share+her+story\x26publishMode\x3dPUBLISH_MODE_BLOGSPOT\x26navbarType\x3dTAN\x26layoutType\x3dCLASSIC\x26searchRoot\x3dhttp://nanamio.blogspot.com/search\x26blogLocale\x3den\x26v\x3d2\x26homepageUrl\x3dhttp://nanamio.blogspot.com/\x26vt\x3d-4500423671846594607', where: document.getElementById("navbar-iframe-container"), id: "navbar-iframe" }); } }); </script>
ONLY EXPECTION;
SPEECH
DIRECTOR
Way Out
Credits
+ follow Dashboard
aku share.... : pengalaman aku bila di operation :)
Apr 4, 20125:17 PM

5 March 2012..
detik paling mendebar kan... aku buat madical check out kat kpj specialist hospital johor bahru. biase lah mak aku kalau aku ada kene sakit sikit je die dah bawak aku jumpa pakar... so aku kene lah serah diri kat doc chech aku sakit ape..
masa ue aku pegi jumpa doc sebab aku rasa macam ada biji kat breast aku.. so aku takut mak aku pong takut ue yang jumpa doc check...check punye check.. doc cakap aku kene operation petang ni buang lump ue... aku ingt kan doc ue main-2, TAK..IANYA BETULLL!!!
JAM 2.00 PM..
Aku masuk wad 6332B, time ue aku tak rasa apa lagi masih bole ketawa macam ni.. -->
hahaha.. muka aku happy kan, tapi bila aku dah duduk kat kusi roda dan nurse yang tolak aku pegi bilik operation.. baru lah aku rasa gementar.. takut pong ada :) tapi dah separuh jalan kan, tak kan nak patah balik ark ? :D
BILIK BEDAH..
TAKUT.. memang takut.. bau bilik nye pong bole buat aku takut ... time ue lah baru aku ingat ibu aku, aku ingat akak aku.. nagesh jap sorang-2.. sampai lah aku di sorong masuk bilik bedah.. 
PROSES..
aku dah terbaring kat katil ue dah berserah dah.. aku namapak tangan aku di cucuk jarum suntik.. aku nampak badan aku di pasang banyak wayar.. aku nampak tangan aku di pam darah.. semuanye aku nampak .. Aku nampak ramai nurse tengah siapkan aku untuk di operation...
NAFAS KU TERHENTI...
Bila sorang nurse ni pakai kan aku alat pernafasan, die kata "adik, tarik nafas panjang sikit dan dongak kan kepala ke atas.." tak lame ue aku tak sedar kan diri...
4.30 PM..
aku sedar.. aku masih mamai-2 .. aku dengar mesin nadi masih berfungsi.. alhamdulillah aku hidup semula.. tuhan beri aku peluang kedua :') seluruh badan aku sejuk sampai menggigil.. sejuk sangat dalam bilik ue.. tak lame ue aku di tolak masuk wad aku..
SEDIH TIADA ORANG MENUNGGU..
Masuk je wad aku tengok tak ada sorang pong yang tunggu aku kat dalam wad ue.. mula lah aku nagesh sorang-2 lagi, sedih doe.. bila kita mengharapkan ada orang yang menunggu kita tapi tak ada :(
SAKIT YANG TAK TERHINGGA!
 Badan aku time ue lemah sangat tak bole nak bergerak langsung.. nak buat apa lagi kalau bukan tidur ark? haha.. tapi... aku rasa tempat operation aku ue sakit sesangat.. teramat sakit.. aku just bole tahan je, tak lame ue doc yang operate aku ue datang tengok aku.. baru lah die bagi ubat tahan skit..
M/C 1MINGGU..
tak bole buat apa-2 duduk je umah.. makan minum semua ibu aku yang buat :') mandi pong susah.. angkat tangan lagi lah tak bole... bosan gile dah lah tak ada orang teman kat umah.. nasib baik lah kawan baik aku ada tengok-2 aku kat umah, mekasih kawan sebap amik berat pasal aku :)
Kehidupanku Kini Berubah :)
kehidupan aku tak macam dulu bole lasak-2, sekarang aku kene banyak jaga pantang larang makan minum tidur semua... buat keje yang berat-2 pong aku dah tak bole buat.. hai~~ dah nasib saya macam ni kan.. aku redahaaa :')